Inspiration

Kraftkällor

Foto: Sofia 2012

Återhämtning. Vi behöver återhämta oss. Hämta oss själva åter. Vi behöver stanna upp och vänta in vår själ, fylla på och hämta kraft och energi. Tystnad, naturen, promenad, är några av mina kraftkällor.

Igår efter en dag av möte men många nya människor och mycket information så kändes det som om jag hade bomull i mitt huvud. Jag tog då en sväng förbi parken innan jag gick hem.

Satt. Stilla. Andades.

Djupa andetag, som fyllde på min energi i kropp och själ.

Den begynnande huvudvärken blåste bort av den svaga brisen. Fågelkvittret sänkte min puls. Det händer något med kroppen i när man är i tystnad och stillhet. Tänk om det är så att tystnad och stillhet är vår universella laddningsstation, man kopplar in sig på universums energidepå och tankar, helt gratis! Tanka av universum en stund. Tystnad är ett sätt att hämta tillbaka sig själv. Lyssna en stund på tystnaden. Ibland får man höra spännande saker!

Vatten är en bra kraftkälla för mig, ljudet av vatten, forsande eller kluckande mot en brygga eller porlande. Vatten ger mig energi! Olika kraftkällor behövs för olika behov. Ibland är det en stunds tystnad och stillhet i en park, eller skog, ett samtal med en god vän. Eller byte av miljö, en trevlig resa! Ibland räcker det med en mysstund med hunden.

Har ni tänkt på hur djur återhämtar sig? När de är trötta vilar de på en gång. En hund lägger sig ner när den känner sig trött. Den gör inte som vi och tänker att det vore skönt och bra med lite vila, tar det sen!

Alla måsten och borden dränker oss. Vi behöver aktivt välja återhämting. Vi skjuter upp återställningen av energi till kvällen eller helgen eller kanske ännu värre till den årliga semestern. Återhämtning behöver ske när vi behöver det. Det är inget som man kan skjuta på framtiden alltför många gånger. Om du inte lyssnar på din själs viskningar så kan du tvingas lyssna på din ropande kropp.

Det finns ett intressant inlägg på Kreativ insikts blogg om hur du kan arbeta i vila, så kan du förebygga behovet av återhämtning och undvika att du allt för ofta måste storladda batterierna. Det är bra att återhämta sig lite då och då. Under hela dagen, alla dagar i veckan. Nån minut här, nån minut där! Vilka är dina kraftkällor? Vad är det som fyller på dina energidepåer? Tips på hur du behåller energinivån kan du läsa mer om på Carolina Gårdheims blogg.

Önskar er en fortsatt härlig vecka! Kramar Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s